Cloud

De producten van Mellon kunnen ook worden ontsloten via de cloud. Deze ontsluiting kan op 2 manieren plaatsvinden, namelijk via Citrix of via Remote Desktop Services (RDS). Via het cloudportaal heeft u vanaf elke willekeurige locatie toegang tot de software. Hieronder staan de webadressen van het cloudportaal


Het enige dat u verder nodig heeft is een browser, een internetverbinding en (alleen bij ontsluiting via Citrix) de Citrix Workspace App (voormalig Citrix Receiver). De benodigde Citrix-software kunt u hieronder downloaden.

Een handleiding over het gebruik en de éénmalige instelling van het cloudportaal vindt u hier.


Uitfasering oude TLS-protocollen

NB: Met ingang van 5 december 2020 worden de oude TLS-protocollen 1.0 en 1.1 uitgefaseerd en kan alleen nog gebruik worden gemaakt van VR-beheer in de cloud via het TLS-protocol 1.2.

Om goed en veilig met VR-beheer in de cloud te kunnen blijven werken wordt het volgende geadviseerd:

 • Maak gebruik van een besturingssysteem dat het TLS-protocol 1.2 ondersteunt, bij voorkeur Windows 10.

  NB: Windows 7 en 8 ondersteunen het TLS-protocol 1.2 standaard niet. Dit kan eventueel geïnstalleerd worden via een aanpassing in de Windows Registry. Hierbij is het belangrijk dat bij Windows 7, Service Pack 1 of hoger wordt gebruikt.

 • Voor Citrix-gebruikers
  Maak gebruik van een Citrix-client die het TLS-protocol 1.2 ondersteunt. Maak bij voorkeur gebruik van de meest recente Citrix Workspace App 20.10 for Windows (klik hier voor meer informatie).

  Mocht u, om wat voor reden dan ook, toch nog de (oudere) Citrix Receiver willen blijven gebruiken, maak dan in ieder geval gebruik van de LTSR-variant 4.9.9002 (klik hier voor meer informatie)

 • Voor Remote Desktop Services-gebruikers (RDS)
  Maak gebruik van een RDP-client die het TLS-protocol 1.2 ondersteunt.

 • Voorkom blokkering van VR-beheer in de cloud waardoor in- en externe gebruikers het vestigingenregister niet meer kunnen gebruiken. Voer daarom bijtijds de hierboven beschreven updates uit. Vanaf 5 december 2020 werkt VR-beheer in de cloud alleen nog op basis van het TLS-protocol 1.2.


Citrix-software

Klik op een van onderstaande knoppen om de benodigde Citrix-software te downloaden.

Producten Mellon

Benieuwd naar de overige producten van Mellon?

Een greep uit ons aanbod:


Klik hier voor een overzicht van alle producten.