Support

Bij het verlenen van telefonische support via de helpdesk kan het vaak handig zijn als de supportmedewerker op uw scherm kan meekijken. Eén plaatje zegt vaak meer dan duizend woorden. Met Teamviewer is het mogelijk om schermen onderling uit te wisselen. Hierdoor kan de dienstverlening sneller en efficiënter plaatsvinden.

Teamviewer wordt inmiddels door meer dan 200 miljoen gebruikers in landen over de hele wereld gebruikt. Gebruikers en klanten waarderen het gebruiksgemak, de hoge mate van beveiliging en de betrouwbaarheid van TeamViewer. In Nederland wordt Teamviewer breed ingezet bij o.a. banken en de publieke sector. Het grote voordeel van de Teamviewer-software is dat deze direct te gebruiken is op elke willekeurige pc, zonder dat de software eerst geïnstalleerd hoeft te worden.

Hieronder wordt kort beschreven hoe de verbinding tot stand wordt gebracht.
1. Telefonisch contact
Voordat uw scherm aan de supportmedewerker wordt getoond is het noodzakelijk dat er telefonisch contact is met de helpdesk.

2. Software starten
Op verzoek van de supportmedewerker start u de Teamviewer-software door op de link Start Teamviewer-software te klikken. Uw internet-browser zal de vraag stellen wat er met dit bestand moet gebeuren. Kies nu voor Openen en het programma wordt rechtstreeks vanaf internet gestart.

3. Verbinding tot stand gebracht
Nadat u de identificatiecodes (die aan uw kant worden getoond) telefonisch hebt doorgegeven aan Mellon, wordt er om toestemming gevraagd dat de supportmedewerker met u mee mag kijken. Deze toestemming verleent u door op de knop Scherm tonen te klikken. Pas vanaf dat moment wordt het scherm aan de supportmedewerker getoond. Deze kan in eerste instantie alleen maar kijken.

Indien u hier expliciet toestemming voor geeft kan hij uw pc ook op afstand bedienen. Dit doet u door in het Teamviewer-controlepaneel op de knop met de pijl te klikken achter de tekst Mellon.

U kunt op elk moment de bediening op afstand beëindigen door opnieuw op de knop met de pijl te klikken. Er komt dan een streep door de pijl te staan.

Door het gebruik van deze software te accepteren geeft u Mellon toestemming om mee te kijken op uw beeldscherm en, indien door u gewenst, de controle van uw computer over te nemen.

Algemene informatie Teamviewer

Teamviewer is uitgerust met een aantal veiligheidsmechanismen die ervoor zorgen dat u deze software zonder enige zorgen kunt gebruiken.
In dit document met beveiligingsinformatie aangaande TeamViewer. Dit document is bestemd voor uw systeem- of netwerkbeheerder. De informatie in dit document is nogal technisch van aard en zeer gedetailleerd. Op basis van deze informatie kan de systeem- of netwerkbeheerder een gedetailleerd beeld krijgen van de softwarebeveiliging van TeamViewer.