E-mail extractie programma

Indien u in deze module geïnteresseerd bent kunt u voor nadere informatie contact met ons opnemen.

Naam module

E-mail extractie programma

Doel module

Het e-mail extractieprogramma achterhaalt het originele e-mailadres van e-mailberichten die onbestelbaar retour zijn gekomen in een te selecteren Outlook/Groupwise-map.

Inleiding

Wellicht probeert u uw relaties zoveel mogelijk via de e-mail te benaderen. Het kan hierbij gaan om e-mails met nieuwsbrieven, reclamefolders of enquêteformulieren. U krijgt dan waarschijnlijk na het versturen van deze e-mails ook weer veel e-mails onbestelbaar retour van de zogenaamde mailer-deamon.

U zult dit gegeven ook in uw bestand met e-mailadressen moeten doorvoeren, zodat u een volgende keer niet nogmaals een e-mail naar dit adres stuurt of dat u een aangepast e-mailadres kunt ingeven. U kunt natuurlijk alle onbestelbaar retouren handmatig verwerken, maar met de e-mail extractie software van Mellon gebeurt dit geheel automatisch.

Het e-mail extractieprogramma werkt zowel met Outlook als met Groupwise.

Toelichting

Met behulp van deze software wordt verbinding gemaakt met Outlook/Groupwise, waarna u een map kunt selecteren waarin u alle e-mails heeft opgeslagen die onbestelbaar retour zijn gekomen.

Het programma analyseert alle e-mails in de geselecteerde map en geeft als resultaat de volgende gegevens terug:
1. Afzender: bevat de naam of e-mailadres van de mailer-deamon/postmaster die het onbestelbaar retour bericht heeft verstuurd.
2. Datum/Tijd: bevat de datum en tijd waarop het bericht is verzonden door de mailer-deamon/postmaster.
3. E-mail: bevat het e-mailadres van de geadresseerde waar het bericht in eerste instantie naar toe is gestuurd.
4. Quotum: geeft aan of het onbestelbaar retour komen te maken heeft met het overschrijden van een ingesteld quotum. Indien dit het geval is, dat is het e-mail-adres in principe niet onjuist.

Het resultaat kan geëxporteerd worden naar Excel- of DBF-formaat.

Schermvoorbeeld
Kosten € 750,- (voor Outlook, excl. BTW)
€ 950,- (voor Groupwise, excl. BTW)

De software mag binnen de eigen organisatie op een onbeperkt aantal pc's worden geïnstalleerd.